Chip Timing

Meer weten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

Chip Timing

Chip timing (of RFID of tag timing) is niet meer weg te denken bij massa evenementen, zowel bij lopen als bij schaatsen en fietsen. Wij gebruiken het Dual Frequency systeem van IPICO Sports, waarmee we kleine tot bijzonder grote evenementen kunnen timen.

De Istanbul marathon (met de 15K, 10K en 6K funrun) had in 2016 net iets meer dan 106.000 deelnemers (!!) en we hebben op het parcours 8 verschillende meetpunten actief gehad.

 

Dat alles live gekoppeld aan de Turkse TV en Vodafone app. Voor Active Network (de eigenaar van Ipico Sports) zijn we een van de 2 “preferred partners” voor alle evenementen die plaats vinden in Europa. Dit zijn veelal grote en complexe evenementen met een uitgebreide voorbereiding.

Daarnaast doen we echter nog veel meer kleine lokale evenementen, waarbij we bijvoorbeeld 1 meetpunt hebben en 350 deelnemers. IPICO Sports leent zich hier bij uitstek voor, met name door de vrije keuze van shoetags of startnummer tags. Beide kunnen we met dezelfde apparatuur meten met een betrouwbaarheid die veel hoger ligt dan die van systemen die gebaseerd zijn op UHF technologie.

Niets is vervelender dan incomplete uitslagen, of je nu de Istanbul marathon bent of de Havenloop in Vlaardingen. Door de beste technologie te gebruiken, gecombineerd met onze ervaring bij grote evenementen kunnen we ook kleine organisaties ontzorgen. Zonder hoge kosten of lange voorbereidingen, maar met professionele mensen!

Direct een offerte opvragen? Klik hier!