Marathon van Istanbul

Meer weten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

Marathon van Istanbul

Sinds 2015 timen we ieder jaar zowel de 1/2 marathon (in April) als de hele marathon (in November) van Istanbul. Met in totaal meer dan 100.000 deelnemers is dit een bijzonder groot evenement.

Spor Istanbul (de lokale organisatie) heeft in totaal 28 IPICO Elite readers gekocht om deze evenementen (en tallloze kleinere races) te kunnen timen. Veel doen ze inmiddels zelfstandig, maar voor de grote 2 evenementen willen ze graag de zekerheid van onze mensen. Aangezien beide evenementen een “IAAF Gold Label” certificering hebben is dat een logische keuze.

Met een team van 5 mensen zijn we ongeveer 1/2 week voor de evenementen ter plaatse. Hier controleren we alle apparatuur (laptops, readers, matten), voeren updates uit, vervangen accu’s en leiden lokale operators op …. alles om tijdens de race geen problemen te ondervinden.

Ook leveren we een aanspreekpunt voor de Turkse media. Beide evenementen worden live uitgezonden en we moeten het LOC en de pers zo snel mogelijk kunnen voorzien van officiƫle uitslagen. Bij de editie 2017 van de marathon verwachten we ongeveer 42.000 lopers (voor de marathon, de 15 km en de 10 km gecombineerd) en waarschijnlijk meer dan 100.000 funrunners voor de 6 km. De reden dat dit evenement zo groot is? Het is de enige race die in Aziƫ start en in Europa eindigt!